SMOOTH-ON HOME

RólunkGet a Catalog

 


Építészet , Restaurálás
Gyertyakészítés
Negatívlevétel , öntés
Prototípusgyártás
Szobrászat
Taxidermy

Speciális Effektek 


Élõ mintavétel, öntés

Fújható gumik és mûanyagok

 
FAQ  

Video könyvtár

  

Distributors

 Press Releases

Seminars

 

Készítsünk hihetetlen bőreffekteket és kiegészítőket a Slackerlágyítóval  

A Slacker egy sokoldalú, egykomponenses segédanyag, platinakatalizátoros szilikonokhoz (Dragon Skin vagy Ecoflex), aminek használatával az adott szilikon tapintás-érzetét lehet változtatni. Felhasználási területe főleg a maszkok és speciális effektek területei.

Pontosan mit csinálhatunk a Slackerrel?

A. A Slacker lágyítja a megkötött szilikon "érzetét". A felhasználható varálhatja a szilikonhoz adagolt Slacker mennyiségét, hogy a lehető legjobban szimulálja a bőr tapintását.

B. Ha sok Slackert adunk a Dragon Skin-hez (pl.: 1A:1B:3 Slacker), a szilikon "gél" állapotúvá válik, amivel géltöltésű, speciális dolgokat készíthetünk, többek közt orvosi segédeszközöket. Ajánlatos azonban tesztelni ezt a gélt az adott alkalmazáshoz.

C. Lágyító/tapadás segítő. Ha a Dragon Skin-hez nagy (1:1:2 vagy nagyobb) arányban adagoljuk, akkor a Slacker segítségével az anyag ragadós marad kötés után is. Ez jól jön az "öntapadó" alkalmazásoknál.

Támponként a következőket javasoljuk:

Keverési ar.: Dragon Skin : Slacker™

Eredmény

1A:1B: 1 Slacker
Lágy, bőrszerű szilikon. Érzésre az Ecoflex 0030-hez hasonlít.
1A:1B: 2 Slacker
Sokkal lágyabb, mint az előző, ragacsos felszínnel.
1A:1B:3 Slacker
Gél-szerű konzisztenciájú. Nehezen kezelhető, és ajánlott membránba tölteni.

Egyéb tudnivalók a Slacker-ről: Ahogy fent is említettük, a Slacker ragacsos felszínt okoz az 1A: 1B : 1 Slacker-nél nagyobb arányban. Ha a száraz felületeket kedveljük, szórjuk be a felületet talkummal.

Ha öntapadós darabot készítünk, mindenképp alkalmazzunk membránt, ami a darab széléig ér. Építsünk egy, kb. 3 mm széles részt körbe a darabon a szerszám felső részén. Mikor elkezd kötni, öntsük bele a Dragon skin / Slacker keveréket (1A:1B:2Slacker) a szerszámba. Nyomjuk össze és hagyjuk megkötni. Nyomjuk a bőrre a kész darabot, és a széleket dolgozzuk el Skin Tite™-al.

Klikk ide a teljes sorozetért

Klikk ide a műszaki adatlapért

Skin Tite™ szilikon ragasztó és bőrön-építő anyag

A Skin Tite™ szilikon ragasztó és bőrön-építő anyag egy sokoldalú, kétkomponenses termék, amit a következő feladatokra lehet használni:

A. Ragasztóként átmeneti ragasztásokra (pl. platina katalizátoros szilikonokból készült sebek, maszkok, stb.) bőrre. Ezek a kiegészítők együtt fognak nyúlni a bőrrel és a helyükön maradnak.
A Skin Tite™ bármilyen addíciós szilikon darabot hozzáragaszt a bőrhöz. A ragsztás rugalmas, és nem válik el, amíg le nem vesszük.
Skin Tite Wound
B. "Bőrön" formázó médium - Készíthetünk sebeket, vágásokat, stb. közvetlenül a bőrön!
A Skin Tite™-ot könnyen szinezhetjük Silc-Pig™-gel, majd kis mennyiségű Thi-Vex™ folyásgátló hozzáadásával közvetlenül a bőrre kenhetjük azt.

Klikk ide a teljes Skin Tite™ seb sorozatért

Egy Skin Tite™ seb épül a bőrön. A piros festék Psycho Paint™-ből van.
C. Öntőanyagként használhatjuk újrafelhasználható darabok (pl.: sebek, vágások, testrészek, stb.) megformálására. Lent - Szinezett Skin Tite™-ot öntünk merev szerszámba. A homlokra ragasztása saját anyagával történt. Bőrszínű make-up-pal elrejtjük a széleket, míg a vörössel a vért szimuláljuk.

 

A "Hogyan csináljuk"
CD-ROM
megvásárolható! Megmutatja, hogy hogyan használjuk a
Psycho Paint-et, a Slacker-t és a
Skin Tite-ot.

Klikk ide a megrendelésért

Fent: "Sötétség" figura Dragon Skin-ből. Festése Psycho Paint-tel történt. A figura a los angelesi speciális effekt kiállításon volt látható.

Klikk ide a műszaki adatlapért

Psycho Paint: a különleges bőr-effektekért

A Smooth-On lágy, addíciós szilikonjai egyre népszerűbbek a speciális effektek megalkotása terén. A vevők küldenek képeket szörnyekről, állatokról, sebekről, stb., amiket a Dragon Skin és Ecoflex termékekből gyártottak.

Psycho Paint™ - egy kétkomponenses, addíciós szilikongumi, amit ha Silc-Pig™ szinezővel szinezünk, majd oldószerrel lágyítunk, akkor olyan festékréteget kapunk, ami hozzáköt a platinakatalizátoros szilikonokhoz. A keveréket ecsettel vagy festékszóróval vihetjük a felszínre. Mostanáig az ebmerek a festéket Dragon Skin™-ből (vagy Ecoflex™-ből) állították elő, ami a magas viszkozitás miatt limitálta a lehetőségeket.

A Psycho Paint-tel gyorsan látványos effekteket hozhatunk létre, ami nem kopik le soha.

Psycho Paint™ előnyei - A Psycho Paint™ alacsony viszkozitása lehetővé teszi, hogy festékszóróval is fölvihessük a modell felületére. Ez megkönnyíti a kontrollt is. A Psycho Paint™ jjól terül és ott marad,a hova tettük. Az alacsony viszkozitás miatt akár fújni is lehet a felületre. A Psycho Paint™ gyorsabban köt, és jól tapad önmagához és más addíciós szilikonokhoz.

Klikk ide a termék műszaki adatlapjáért

A Psycho Paint Part A és B egyenlő részét keverjük össze keverőedényben. Egyszerre csak kis mennyiséget. Ha szükséges, adagoljunk még.
2 rész toulolt addjunk hozzá a szórhatóság érdekében.
Szinezzük Silc Pig-gel.
Keverjük össze, míg egységes színű nem lesz.
Töltsük ki a Psycho Paint-et festékszóróba.
Egyenletesen vigyük fel a festéket.
Kevés Psycho Paint sokáig tart. A különféleképpen szinezett rétegek megadják a kellő hatást.
Ecsettel is felvihető némi Psycho Paint.

 

A Psycho Paint jól tapad és jól nyúlik delamináció nélkül. Ismétlődő igénybevételek esetén jó választás.

Bemutatjuk: Dragon Skin és SMASH! Plastic

Amint az köztudott, a Smooth-On termékeket hosszú ideje alkalmazzák speciális filmes effektek elkészítésére.
Két különlegességet mégis ki kell emelnünk:

Dragon Skin™ & Dragon Skin Q™


A “Q” jelzés a “quick”, azaz gyors, a rövidebb edény- és kötési időre utal. Ezek kiváló fizikai tulajdonságú szilikongumik, áttetszőek, nagyon lágyak, érősek és rugalmasak. A saját méretük többszörösére nyúlnak szakadás nélkül, és az eredeti alakjukra állnak vissza.

A Dragon Skin-t eredetileg a nagyméretű animatronikai feladatokra fejlesztették ki. Különleges elsőbbség - az anyagnak bírnia kell a sokszori nyitás-zárást (állkapocs) szakadás és torzulás nélkül.

Mi az a SMASH? A SMASH! Plastic egy kétkomponensű uretán, 1A:1B (térfogat szerint) keverési aránnyal, ami víztisztára köt, és ütés hatására könnyen, üvegszerűen törik. Tényleg működik! A Smooth-On laboratóriumaiban hosszas kísérletek során dolgozták ki a receptet, hogy az anyag ne legyen túl törékeny, de biztosan eltörjön ütés hatására. Teljesen úgy néz ki és úgy törik, mint az üveg. A szilánkok is üvegszilánkoknak látszanak.

A SMASH!™-t lehet tömörre önteni (pl. ablaküveg) vagy rotációsan, üregesre (palackok, poharak, stb.) NEM NAGYOBB, MINT 0,32 cm VASTAGSÁGBAN. Ha valakinek a fején használjuk, tartsuk be a vastagságot, különben megsérülhet.

Ha telibe öntjük, vákuumozás, vagy nyomás alatti öntés ajánlott, így minimalizáljuk a levegőbuborékokat. Ha rotációs öntést használunk, a kész darabok fagyott üvegnek néznek ki. Ha teljesen átlátszó öntést akarunk, mindenképp kétoldali szerszámot készítsünk. A falvastagság ez esetben kb. 3 mm legyen. A SMASH! szinezhető, hogy még élethűbb legyen, SO-Strong™ szinezővel.

 

 

 

 

Novia Kft.
1149 Budapest
Nagy Lajos király útja 108.

email: : info@smoothon.hu
Telefon: +36 1 222-1112
Fax: +36 1 222-1105